PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

Płatki musli z mlekiem, pieczywo
mieszane z masłem ,polędwicą
sopocką1,7ogórkiem,jabłko, woda
mineralna.
Alergeny: mleko i produkty
mleczne (7), zboża (1) .

OBIAD

Krem z brokułów z
gwiazdkami1,7,9kotlet z miruny
,ziemniaki, sałata lodowa z
jogurtem,1,7kompot wieloowocowy.
Alergeny: zboża (1),produkty
mleczne(7) ,jajka(3), produkty
drobiowe.

PODWIECZOREK

Krem z brokułów z
gwiazdkami1,7,9kotlet z miruny
,ziemniaki, sałata lodowa z
jogurtem,1,7kompot wieloowocowy.
Alergeny: zboża (1),produkty
mleczne(7) ,jajka(3), produkty
drobiowe.


WTOREK

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane z
masłem,wędliną1,7,rzodkiewką
ananas ,kawa, woda mineralna.
Alergeny: zboża (1) mleko i
produkty mleczne(7).

OBIAD

Kapuśniak z kwaszonej kapusty1,7,9,
bioderko z kurczaka pieczone ,kasza
kus-kus , bukiet warzyw z masłem1,7
kompot owocowy.
Alergeny: zboża(1) ,produkty
mleczne(7).

PODWIECZOREK

Placki z jabłkami ,kakao1,3,7
Alergeny: zboża(1) .


ŚRODA

ŚNIADANIE

Zacierki na mleku, pieczywo
mieszane z masłem, salami,
pomidorem1,7,, jabłko, herbata z
cytryną, woda mineralna.
Alergeny: mleko i produkty
mleczne (7), zboża (1) .

OBIAD

Krupnik z kaszy jęczmiennej,
1,7,9makaron spaghetti w sosie
napoli z mięsem1,7,9 ,ogórek
małosolny,1,7,kompot
wieloowocowy.
Alergeny: zboża (1),produkty
mleczne(7),jajka(3) ,produkty
drobiowe.

PODWIECZOREK

Chałka z masłem
dżemem,brzoskwinia,mleko.1,7
Alergeny :zboża(1),mleko i
produkty mleczne(7).


CZWARTEK

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK


PIĄTEK

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

1.  Zboża, zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:     

a) Syropów glukozowych na bazie pszenicy, zawierających dekstrozę;

b)  Maltodekstryn na bazie pszenicy;

c)  Syropów glukozowych na bazie jęczmienia;

d)  Zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.

2.  Skorupiaki i produkty pochodne.

3.  Jaja i produkty pochodne.

4.  Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:     

a)  Żelatyny rybnej, stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy   lub karotenoidy; 

b)  Żelatyny rybnej lub karuku, stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina.

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a)  Całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego; 

b)  Mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;   

c)  Fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

d) Estru stanolu roślinnego, produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

a) Serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;  

b)  Laktitolu.

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne, z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.

9.  Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne. Ponadto w przedszkolu stosowane są następujące produkty, które mogą uczulać: miód, kakao, czekolada, owoce cytrusowe i inne owoce, mięso drobiowe.

Kategorie: Jadłospis

Skip to content