Data  

 

Śniadanie

JADŁOSPIS

Obiad

 

 

Podwieczorek

Poniedziałek

15.10.2018r.

Płatki musli z mlekiem1)7), pieczywo żytnie i razowe z masłem 1,7 szynką z kotła ,pomidorki koktajlowe, herbata  owocowa, jabłka, przekąska warzywna, woda mineralna.

 

Alergeny: zboża (1) mleko i produkty

mleczne (7),

owoce cytrusowe.

Zupa zacierkowa,9,1 musaka z mięsem , cukinią w sosie beszamelowym  7,1, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy.

 

 

 

Alergeny: seler (9),
zboża (1)produkty mleczne(7).

Bułka maślana z nutellą (własnej produkcji) ,mleko7,1, gruszka.

 

 

 

Alergeny: zboża(1), produkty mleczne(7).

Wtorek

16.10.2018r.

Pieczywo żytnie i razowe z masłem 7)1 parówki z szynki na gorąco, ketchup, kawa 1)7, jabłko, herbata  z cytryną, pestki dyni słonecznika, orzechy 8, woda mineralna.

 

Alergeny: zboża (1) mleko i produkty

mleczne (7),orzechy(8),

owoce cytrusowe.

Zupa fasolowa z ziemniakami,9,7 udziec z indyka pieczony ,kasza bulgur ,brukselka/kalafior z masłem 1,7, kompot wieloowocowy.

 

Alergeny: seler (9),
zboża (1)produkty mleczne(7), produkty drobiowe.

Ciasto marchewkowe 1,7,3,kakao..

 

 

Alergeny: zboża(1), mleko i produkty mleczne(7)jajka(3).

Środa

17.10.2018r.

Płatki ryżowe na mleku,1)7 pieczywo żytnie i razowe z masłem 1,7 kiełbasą krakowska ,białą rzodkwią, jabłko, herbata  z cytryną, miętą, przekąska warzywna, woda mineralna.

 

Alergeny: zboża (1) mleko i produkty

mleczne (7),

owoce cytrusowe.

Krem z batatów z grzankami,9,1,7 pieczeń rzymska3,1 buraczki zasmażane ziemniaki, kompot wieloowocowy.

 

 

 

Alergeny: seler (9),
zboża (1)produkty mleczne(7)jajka(3).

Makaron kokardki z cukinią i carry ,herbata owocowa.

 

 

 

 

Alergeny: zboża(1), produkty mleczne(7).

Czwartek

18.10.2018r.

Pieczywo żytnie i razowe z masłem1)7 3serem żółtym wędliną, papryką czerwoną, jabłko, kawa, herbata  z cytryną, pestki słonecznika i dyni, woda mineralna.

 

Alergeny: zboża (1) mleko i produkty

mleczne (7),

owoce cytrusowe.

Biały barszcz z makaronem 1,7,kotlet z indyka w panierce sezamowej 1,3,7, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot wieloowocowy.

 

 

 

Alergeny: seler (9),
zboża (1)produkty mleczne(7),jajka(3), produkty drobiowe.

Sałatka jarzynowa, bułka z masłem7)1)3herbata z sokiem malinowym.

 

 

 

Alergeny: zboża(1),produkty mleczne(7),jajka(3).

Piątek

19.10.2018r.

Kasza manna  na mleku7)1, pieczywo żytnie i razowe z masłem7,1baleronem, sałatą, jabłko, herbata z miętą przekąska warzywna, woda mineralna

 

 

Alergeny: mleko i produkty mleczne (7), zboża (1).

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami,9,7 hamburgery z miruny 3,1,4 ,surówka z kwaszonej kapusty, kompot wieloowocowy.

 

 

 

Alergeny: seler (9),mleko i produkty mleczne(7),zboża (1)jajka(3)ryby(4).

Bułka orkiszowa z masłem serkiem Almette, 7,1 rzodkiewka,herbata z imbirem.

 

 

 

 

Alergeny :zboża(1), mleko i produkty mleczne(7).

 

Jadłospis pdf

 

 

Kategorie: Jadłospis